Opendeur Verborgen Kloostertuin 2021 (zondag 17 oktober, 14u-16u)

244510201_10159529182943187_7071072288642811940_n.jpg

Wij zijn de tuinierders van de Verborgen Kloostertuin, een klein groen pareltje in 2060.

De Verborgen Kloostertuin is een samentuin waar we met enkele buren een stukje stadsgrond omtoveren in een bloeiende moestuin. Met ons initiatief willen we op een lokale, kleinschalige en duurzame manier voedsel produceren in onze ‘eigen achtertuin’. Samen nadenken, afspraken maken en de tuin onderhouden zorgt voor meer verbinding met elkaar en met het weinige en kostbare groen dat we hebben in onze wijk. Wij willen altijd graag kennismaken met nieuwe mensen en nieuwe ideeën!

Kom dus meegenieten van deze mooie plek, op onze opentuindag – aanstaande zondag 17 oktober vanaf 14u (tot ongeveer 16u).

Op de agenda staat het oogsten van de aardperen die we afgelopen voorjaar hebben geplant.
Kom zeker eens een kijkje nemen, kennismaken en proeven van onze groene oase.

Voor je het weet kom je mee moestuinieren...

Wees heel welkom!
De Verborgen Kloostertuin ploeg

 

Opendeur Verborgen Kloostertuin 2019

Opendeur Verborgen Kloostertuin 2019.jpg

Iedereen welkom voor een hapje en drankje tijdens onze jaarlijkse opendeur van de Verborgen Kloostertuin. Wij vertellen graag over het afgelopen tuinseizoen, de nieuwe realisaties van het afgelopen jaar. En ook over onze plannen voor volgend jaar. We zijn altijd op zoek naar helpende handen. Je moet zeker geen ervaring hebben als tuinier. Er zijn ook allerhande andere mogelijke activiteiten die georganiseerd kunnen worden.

Tijdstip: Zondag 29 september tussen 11u en 13u.

 

Startdag teeltseizoen 2019 Verborgen Kloostertuin (2060 Antwerpen)

2014-04-13 10.48.17.jpg

We vliegen erin voor een nieuw teeltseizoen! Alle enthousiaste groene vingers zijn welkom, zeker ook nieuwelingen die zin hebben om af en toe (of op regelmatige basis) mee te tuinieren en oogst mee naar huis te nemen. Kom wanneer je wil, blijf zo lang (of kort) je wil. En breng gerust je kinderen mee.

Wat staat er op het programma?
Kennismaking
Klaar maken bakken, gronden, serre, ...
Teeltplan 2019 overlopen
Buurtcompost: 'informeren' over buurtcomposteren
Groenten zaaien en planten
Opruimen

Tijdstip: 10u-13u

Locatie: Zusters-der-Armenplein, 2060 Antwerpen

 

Opendeur Kloostertuin-Wintertuin-Spilkiekes (20/10/2018)

Affiche opendeur.jpg

Op zaterdag 20 oktober nodigen we alle buren en sympathisanten van de Verborgen Kloostertuin uit. Dit jaar hebben we dankzij de Burgerbegroting van het district Antwerpen een serre kunnen bouwen. Onze Spilkippencontainer werd opgefrist. Er is uiteraard ook de
vernieuwde speeltuin. Redenen genoeg voor een klein feestje. Iedereen welkom! Wij voorzien lekkers, want de Fietskeuken komt langs. We delen ook gratis plantjes uit voor extra groen in Antwerpen-Noord. 

EEN ORGANISATIE VAN DE VERBORGEN KLOOSTERTUIN I.S.M. STADSAKKER, KATRINAHOF, BUURTWERK DE WIJK, ANTWERPEN AAN ' T WOORD EN DE BURGERBEGROTING VAN HET DISTRICT ANTWERPEN.

Benefietfeest 25 november

Affiche Benefiet.jpg

Sinds enkele jaren is er een samentuin aan het Zusters-der-Armenplein, de Verborgen Kloostertuin. Alle buurtbewoners kunnen er samen groenten en fruit kweken. Sinds begin 2017 hebben we ook ‘Spilkiekes’. Onze Spilkiekes eten ons groenafval op. De mest en compost worden achteraf gebruikt in de Verborgen Kloostertuin. Onze doelstellingen zijn eenvoudig. Ten eerste tonen dat je samen groenten en fruit kan kweken in de stad. Ten tweede dat je makkelijk samen kippen kunt houden in de publieke ruimte, als je je aan een paar regels houdt. En dat heeft alleen maar voordelen! We brengen mensen samen en we maken onze wijk groener en duurzamer.

Kippen zijn vrolijke beestjes en daarom willen wij graag een vrolijk benefietfeestje voor onze buurt. Waar kan dat beter dan in café The Strange aan de Dambruggestraat 123 te 2060 Antwerpen. Afspraak op zaterdag 25 november. We starten vanaf 20u. U kan op voorhand ticketjes kopen in … of aan de kassa. Vol is vol!

Wij hopen met dit benefietfeest de Verborgen Kloostertuin en de spilkiekes bekend te maken bij alle buurtgenoten. Extra helpende handen en extra financiële steun zijn meer dan welkom!

Kot kot kot kedei, wees erbij!   

Locatie: café The Strange, Dambruggestraat 123 te 2060 Antwerpen

Tijdstip: zaterdag 25 november 2017, vanaf 20u

Info: www.spilkiekes.be

Tickets: 10 euro